Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Autotalo 2002 Oy – Tietosuojaseloste

1. YLEISTÄ
Autotalo 2002 Oy on suomalainen vaihtoautokauppa.

Autotalo 2002 Oy:ltä voit ostaa vaihtoauton suoraan varastosta, tai sopia tuontipalvelusta jossa tuomme ulkomailta juuri sinulle sopivan auton. Tarjoamme autokauppaan liittyen kattavat oheispalvelut rahoituksesta autojen toimittamiseen kotiovellesi. Voit myös antaa oman autosi myynnin meille, jolloin hoidamme myynnin ja kannamme tuotevastuun.

Autotalo 2002 kerää, tallentaa ja käsittelee henkilötietoja markkinoinnin, myynnin, autorahoituksen ja asiakaspalvelun tehtävien hoitamiseksi, sekä laillisten velvoitteiden täyttämiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

2. Autotalo 2002 OY:N TIETOSUOJAPERIAATTET
Asiakkaidemme tietosuoja ja asioinnin luottamuksellisuus ovat meille keskeisiä toimintaperiaatteita. Autotalo 2002 sitoutuu henkilötietojen huolelliseen ja tietoturvalliseen käsittelyyn sekä luottamuksellisuuteen. Keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietoja osana liiketoimintaamme tässä Tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti.

Ymmärtääksesi tietojen keräämisen ja käytön periaatteet sekä omat oikeutesi lue tämä tietosuojaseloste huolellisesti ennen asioimista ja henkilötietojen luovuttamista Autotalo 2002:lle.

JOS ET HYVÄKSY TÄTÄ SELOSTETTA, ÄLÄ KÄYTÄ TÄTÄ SIVUSTOA TAI ANNA Autotalo 2002 OY:LLE HENKILÖTIETOJASI.

Haluamme tuntea asiakkaamme ja tarjota henkilökohtaista asiakaspalvelua. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi asioimaan kanssamme näiden periaatteiden mukaisesti.

3. HENKILÖTIEDOT
3.1. TIEDOT JOTKA LUOVUTAT MEILLE ASIOINNIN YHTEYDESSÄ
Asioidessasi Autotalo 2002:n kanssa liikkeessämme, verkkosivuillamme, puhelimessa tai sähköpostitse saatat luovuttaa meille henkilötietojasi, kuten nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostisi, osoitteesi ja autosi rekisterinumeron.

3.2. EVÄSTEET JA PALVELUIDEN KÄYTTÖÄ KOSKEVAT TEKNISET TIEDOT
Verkkosivustomme käyttävät sekä omia, että kolmansien osapuolien evästeitä, jotka keräävät käyttäjätietoa verkkovierailijoistamme.

Lisäksi keräämme verkkosivustomme palvelimelle lähetetyt yhteydenpitoa koskevat tekniset tiedot joita ovat esimerkiksi IP osoite, laitteen ja selaimen ohjelmistoversio, tapahtumien aikaleimat, jne.

3.3. TIEDOT JOITA TARVITSEMME AUTOJEN OSTOA, MYYNTIÄ JA RAHOITUSTA KOSKIEN
Mikäli ostat, myyt tai vaihdat auton tarvitsemme sinulta erityisen luottamuksellisia henkilötietoja kuten henkilöturvatunnuksen luotto- ja oikeustoimikelpoisuuden varmistamiseksi ja rahaliikenteen käsittelemiseksi. Kaupankäyntiin liittyvää erityisen luottamuksellista henkilötietoa Autotalo 2002 säilyttää kaupankäyntiä ja kirjanpitovelvollisuutta koskevan lainsäädönnön mukaisesti.

4. TIETOJEN KÄYTTÖ
Autotalo 2002 käyttää edellisessä kohdassa 3 kerrottuja henkilötietoja liiketoimintansa ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tietoja voidaan käyttää tuotteidemme ja palvelujemme kohdentamiseen esimerkiksi voidaksemme näyttää omilla ja kumppaneidemme verkkosivustoilla sinulle räätälöityjä sisältöjä, tai lähettää niitä sähköpostissa.

Toisinaan olemme asiakkaaseen suoraan yhteydessä myös puhelimitse esimerkiksi henkilökohtaisen osto-, myynti-, tai rahoitustarjouksen tekemiseksi.

Voimme yhdistää eri tuotteiden ja palvelujen yhteydessä kerättyjä tietoja ja tehdä niistä tilastoja tuotteiden ja palvelujen kehittämiseksi. Seuraamme myös asiakastyytyväisyyttä ja teemme tuotteitamme sekä palvelukokemusta koskevia kyselyitä sekä tutkimuksia.

Henkilötietoja voidaan käsitellä myös autokaupan kirjanpitovelvollisuuksien täyttämiseksi, rahoituspäätösten tekemiseksi, maksunvalvontaan sekä viranomaispyynnöstä lainvalvontaan.

5. TIETOJEN YHDISTÄMINEN JA LUOVUTTAMINEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE
Autotalo 2002 toimii yhteistyössä useiden kumppanien kanssa autojen markkinointiin, myyntiin ja rahoitukseen liittyen. Osana yhteistyötä Autotalo 2002 luovuttaa ja saa asiointiin sekä asiakkuuksiin liittyvää henkilötietoa.

Henkilötietojasi voidaan yhdistämällä käyttää Autotalo 2002:n ja sen kumppaneiden asiakasviestintään. Sinulle voidaan näyttää, tai lähettää, tuotteita ja palveluita koskevia ilmoituksia ja sinuun voidaan olla yhteydessä asiointiin liittyvissä asioissa.

Henkilötietojen käsittelyn avulla voimme tehdä tuotteistamme ja palveluistamme henkilökohtaisempia ja kohdennetumpia. Esimerkiksi voimme tehdä suosituksia juuri sinulle sopivasta auton osto- tai myyntimahdollisuudesta sekä mm. yhteistyökumppanin tarjoamasta rahoituksesta.

Maksuvalvontaan liittyvissä asioissa tai epäiltyjen petosten selvittämiseksi Autotalo 2002 varaa oikeuden henkilötietojen luovuttamiseksi valvontaa suorittaville tahoille sekä viranomaisille. Niin ikään Autotalo 2002 on pyydettäessä velvollinen luovuttamaan tietoja viranomaisille yksittäisen valvonta- tai tarkastustehtävän suorittamiseksi.

6. TIETOJEN SIIRTO EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE
Osa käyttämistämme sähköisistä markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun järjestelmistä siirtää henkilötietoja Euroopan Unionin ulkopuolella sijaitseville palvelimille, esimerkiksi Amerikan Yhdysvaltoihin, jonka henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimuksista.

Autotalo 2002 ja käyttämämme palvelutarjoajat sopivat henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi Euroopan Komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen jotta henkilötietojen käsittely tapahtuu tämän Selosteen mukaisesti.

7. ASIAKKAAN OIKEUDET
Asiakkaalla on oikeus tarkistaa ja pyytää korjattavaksi asiointia koskevat tietonsa sekä kieltää niiden käytön yleisen tietosuoja-asetuksen periaatteiden mukaisesti.

Autotalo 2002 on velvollinen säilyttämään hallussaan olevien henkilötietojen luottamuksellisuuden. Tietojen tarkistamiseksi ja muuttamiseksi asiakkaan on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä väärinkäytösten estämiseksi.

Henkilötietoihin ja asiakkaan oikeuksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Autotalo 2002:n asiakaspalveuun.

6. PALVELUN YLLÄPITÄJÄN YHTEYSTIEDOT
Rekisterin ylläpitäjä on Autotalo 2002 Oy, 0955381-6, Sulantie 8, 04300 TUUSULA. Saadaksesi lisätietoja oikeuksistasi ja tietosuojakäytännöstämme, ota yhteyttä asiakaspalveluun.